1 Mosselen goed wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. Mosselen in grote pan leggen en wijn erbij schenken. Mosselen afgedekt in 5-7 min. gaarkoken. Pan drie keer goed omschudden. Dicht gebleven mosselen weggooien. Kwart van mosselen in aluminumfolie verpakken. Rest van mosselen op bakplaat scheppen om snel af te koelen. Zeef bekleden met vochtige theedoek en boven schaal kookvocht erdoor schenken. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In sauspan olie met knoflook verwarmen. Mosselvocht, slagroom en verkruimeld bouillontablet toevoegen. Saus aan de kook brengen en in 5 min. iets laten inkoken. Afgekoelde mosselen uit schelp nemen. Mosselen met helft van peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti afgieten en mosselsaus erdoor mengen. Pasta over vier diepe borden verdelen en bestrooien met rest van peterselie. Achtergehouden mosselen in de schelp op pasta leggen.
Spaghetti met mosselen en witte wijn is een recept van Albert Heijn