1 Kook penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verwarm oven voor op 200 °C. Snijd intussen champignons in plakjes. Schaaf kaas in plakjes. Verhit in ruime pan 2 el olie en bak ui hierin ca. 2 minuten. Voeg champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg spinazie toe en bak ca. 2 min. mee. Schep kwark erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng pasta met spinaziemengesel en schep in ingevette lage ovenschaal. Druk bovenkant aan. Dek pasta dakpansgewijs af met plakjes kaas. Zet ovengericht in midden van oven tot kaas gesmolten en goudbruin is. Klop intussen dressing van rest van olie, azijn en peper en zout naar smaak. Meng dressing door sla. Verdeel pasta over 4 borden. Geef sla erbij.
Gegratineerde volkorenpenne is een recept van Albert Heijn