1 Oven voorverwarmen op 225 °C. Van onderkant van asperges houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) afsnijden en asperges in schuine stukjes snijden. Alle groenten omscheppen met 3 el olie en 1/2 tl zout en peper. Groenten over met bakpapier beklede bakplaat verdelen en in midden van oven schuiven in 25 min. goudbruin en beetgaar roosteren. Regelmatig omscheppen. Pistachenoten in droge koekenpan roosteren en laten afkoelen. Pistachenoten met vijzel of in keukenmachine fijnmalen (paar noten bewaren). Pesto en 1 el olie door gemalen pistachenoten roeren. Penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Penne afgieten, in grote schaal overdoen en met helft van pistachepesto en kaas mengen. Geroosterde groenten op penne scheppen. Overgebleven pistachepesto erover verdelen. Rest van pistachenoten en kaas erover strooien.
Penne met geroosterde lentegroenten met pistachepesto is een recept van Albert Heijn