1 Courgettes wassen en in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees tot op 1 cm van wand eruit schrapen. Vruchtvlees fijnsnijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In hapjespan 3 el olie verhitten. Rijst met ui 2-3 min. zachtjes bakken tot alle korrels glanzen. Gehakt toevoegen en rul bakken. Courgettevruchtvlees en tomaat erdoor scheppen en even meebakken. Kaneel en rozijnen erover strooien en zout en peper naar smaak toevoegen. Bouillon verwarmen en 400 ml ervan aan rijstmengsel toevoegen, in 20 min. zachtjes gaarkoken. Als rijst gaar is, in droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en door rijst scheppen. Courgettes in ingevette schaal leggen en hoog opvullen met rijstmengsel (=pilav). Rest van bouillon op bodem van schaal schenken. Rest van olie over courgettes druppelen.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Gevulde courgettes in midden van oven in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met komkommersalade en yoghurtdressing.
Courgette gevuld met pilavrijst is een recept van Albert Heijn