Courgette gevuld met pilavrijst

4
50 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Courgettes wassen en in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees tot op 1 cm van wand eruit schrapen. Vruchtvlees fijnsnijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In hapjespan 3 el olie verhitten. Rijst met ui 2-3 min. zachtjes bakken tot alle korrels glanzen. Gehakt toevoegen en rul bakken. Courgettevruchtvlees en tomaat erdoor scheppen en even meebakken. Kaneel en rozijnen erover strooien en zout en peper naar smaak toevoegen. Bouillon verwarmen en 400 ml ervan aan rijstmengsel toevoegen, in 20 min. zachtjes gaarkoken. Als rijst gaar is, in droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en door rijst scheppen. Courgettes in ingevette schaal leggen en hoog opvullen met rijstmengsel (=pilav). Rest van bouillon op bodem van schaal schenken. Rest van olie over courgettes druppelen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Gevulde courgettes in midden van oven in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met komkommersalade en yoghurtdressing.

Courgette gevuld met pilavrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pakketje van zeewolf
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilavrijst met kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met zalm gevulde tomaten
15 min
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept