5 Paprika's in lengte halveren, schoonmaken en binnenkanten bestrijken met knoflookpuree. Bestrooien met zout en peper. Paprika's in ovenschaal leggen en besprenkelen met olijfolie. In oven paprika's onafgedekt ca. 8 minuten roosteren. Deksel (of aluminiumfolie) erop leggen en paprika's nog ca. 12 minuten in oven verwarmen. In afgedekte schaal laten afkoelen. Oven terugschakelen naar 175 °C of gasovenstand
3 Korstjes van brood snijden en brood in brede repen (als friet) snijden. Repen bestrijken met olijfolie en op bakplaat leggen. In oven broodrepen in ca. 15 minuten krokant en goudbruin bakken, halverwege keren. Intussen met puntig mesje velletjes van paprika's trekken. In keukenmachine 4 halve paprika's met 3 à 4 eetlepels olijfolie tot smeuïge saus pureren.
2 Eventueel opnieuw oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
3 Vier grote borden voorverwarmen. Paprika's opnieuw in oven verwarmen. Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met zout en peper en aan huidkant (met roze/rode vlekjes) door bloem halen. In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten en roodbaarsfilets aan bebloemde kant ca. 3 minuten knapperig bruin bakken. Visfilets op ovenvast bord leggen en in oven nog ca. 5 minuten laten doorgaren. Intussen in wok 2 eetlepels olijfolie verhitten en spinazie (in gedeelten toevoegen) in ca. 5 minuten al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper. Op warme borden stukken paprika dakpansgewijs neerleggen. Spinazie erop scheppen en hierop roodbaarsfilet leggen met gebakken kant naar boven. Paprikadip in vier kleine schaaltjes scheppen en naast vis op bord zetten. Repen brood ernaast leggen.
Op de huid gebakken roodbaarsfilet met gepofte paprika is een recept van Albert Heijn