1 Snijd de chorizoworst in blokjes. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de chorizo op matig vuur knapperig. Snipper de ui. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd in grove stukken.
2 Schep de vleesblokjes uit de pan en fruit de ui in het resterende bakvet. Voeg de gegrilde paprikastukken, de tomatenblokjes en de bouillon toe en verwarm het geheel 10 min. op matig vuur. Neem de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer en voeg de gebakken chorizo en de snijbonen toe.
3 Kook de soep op matig vuur circa 5 min. tot de snijbonen in de soep beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Strooi er wat peterselie over en serveer hem bijvoorbeeld met sneden witbrood (Boule beurre).
Oranjesoep met geroosterde paprika en chorizo is een recept van Albert Heijn