Spinaziesalade met appel en camembert

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12 partjes. Breng de partjes met het appelsap aan de kook, draai het vuur laag en houd het sap nog 5 minuten tegen de kook aan. Schep de partjes dan met een schuimspaan op een bord. Kook het sap op hoog vuur in 10 minuten in tot er nog 2-3 eetlepels over zijn. Laat iets afkoelen. Klop in een grote kom het ingekookte sap met de azijn, walnootolie, mosterd en knoflook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie en appelpartjes luchtig door de dressing. Snijd de camembert in dunne puntjes. Verdeel de salade over vier diepe borden en leg de puntjes camembert ertussen. Lekker met knapperige broodjes.

Spinaziesalade met appel en camembert is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert met verrassing
Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert uit de oven met rozemarijn
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoakoekjes met spinaziesalade
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept