Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus

2
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout. Zet het vuur zeer laag (eventueel pan op een vlamverdeler), zodat het vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren). Leg de kalfsoesters in de pan (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en laat in 6-8 min. gaar worden. Draai halverwege om.
  • 2 Neem het vlees uit het vocht, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten. Roer de cognac door het pocheervocht. Kook de saus op hoog vuur 15 min. in. Verdeel de saus over warme borden. Snijd het vlees met een scherp glad mes schuin in plakken, leg op de saus en bestrooi met peper en zout.

Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cognacsaus
0 min
Bekijk recept
Varkenshaasstukjes in cognacsaus
0 min
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept