Kipspiesen met knoflookbrood

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen. Satéstokjes half uur in koud water weken. Ananassap (uit blik) met ketjap aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Knoflook boven ketjap-ananassap uitpersen. Oven op 200°C voorverwarmen. Brood volgens gebruiksaanwijzing bakken. Kipfilet in blokjes snijden. Ananas in stukken snijden. Bosui in stukken van 3 cm snijden. Tomaten schoonmaken, twee stuks in parten snijden, andere in blokjes. Kipfilet, ananas, parten tomaat en bosui aan satéstokjes rijgen. Spiesen met ananas-ketjapmarinade bestrijken. Spiesen op barbecue in ca. 8 min gaargrillen, regelmatig met marinade bestrijken en keren. Rest van marinade nogmaals verhitten en blokjes tomaat toevoegen. Van olie, azijn, zout en peper dressing roeren en met sla mengen. Spiesen met warme saus, sla en knoflookbrood serveren.

Kipspiesen met knoflookbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde witte kaas met knoflookbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoof met witte bonen en knoflookbrood
30 min-
Bekijk recept
Winterse groentesoep
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken Goulash Met Knoflookbrood
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipspiesen met zoete tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met basilicumpasta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met kormasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept