Zalm uit de oven met zeekraal en rosé

2
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 225 °C. Sjalotten pellen en in dunne plakjes snijden. In steelpannetje helft van sjalot met 100 ml rosé op hoog vuur laten inkoken, tot bijna alle wijn is verdampt. Slagroom toevoegen en geheel tot helft van volume laten inkoken. Met zout en peper op smaak brengen en saus warm houden. Zalmfilets met zout en peper bestrooien. Rest van sjalot en takjes tijm over bodem van ovenschaal verdelen. Zalm erop leggen. Indien nodig dunne deel van zalm dubbelvouwen, zodat filet overal even dik is en gelijkmatig kan garen. Rest van wijn over zalmfilets druppelen. Schaal in midden van oven zetten en vis in ca. 10 min. bijna gaar laten worden (kern van filet mag nog net wat glazig zijn). In koekenpan boter smelten en zeekraal 5 min. al omscheppend bakken. Zeekraal over twee warme diepe borden verdelen. Zalmfilet op zeekraal leggen en sjalot uit ovenschaal op vis scheppen. Saus rondom schenken. Lekker met in de schil gekookte krielaardappeltjes en bospeen.

Zalm uit de oven met zeekraal en rosé is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rosé Piscine
10 min Snack
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde biefstukspies
15 min + 3 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept