Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken. Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham. Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren. Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.
  • 3 Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.

Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met frankfurters
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept