Gegrilde tilapia met auberginepuree

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines. Rooster ze in het midden van de oven in ca. 15-20 min. tot het vruchtvlees zacht is. Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine het vruchtvlees met 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in vieren. Snijd de tilapia in 4 of 8 gelijk stukken en wrijf in met de tijm en peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap. Verhit de grillpan en grill de vis in 8-10 min. lichtbruin en net gaar. Keer halverwege.
  • 3 Schep de auberginepuree op 4 borden. Leg de vis op de puree en garneer met de tomaat, olijven en peterselie. Lekker met rijst.

Gegrilde tilapia met auberginepuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetapenade met koriander
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept