1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines. Rooster ze in het midden van de oven in ca. 15-20 min. tot het vruchtvlees zacht is. Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine het vruchtvlees met 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
2 Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in vieren. Snijd de tilapia in 4 of 8 gelijk stukken en wrijf in met de tijm en peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap. Verhit de grillpan en grill de vis in 8-10 min. lichtbruin en net gaar. Keer halverwege.
3 Schep de auberginepuree op 4 borden. Leg de vis op de puree en garneer met de tomaat, olijven en peterselie. Lekker met rijst.
Gegrilde tilapia met auberginepuree is een recept van Albert Heijn