Mexicaanse tortilla's

4
1u5 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan helft van ui en knoflook in 2 el olie met helft van chilipoeder op laag vuur fruiten. Tomatenblokjes met vocht toevoegen en even meebakken. Helft van bouillon erbij schenken en geheel 20 min. op laag vuur laten koken. In koekenpan 2 el olie verhitten en courgette en paprika 3-4 min. met zout en peper zachtjes bakken. Mengsel uit koekenpan nemen en bewaren. In rest van olie rest van ui, knoflook en chilipoeder zachtjes fruiten. Bonen met vocht erdoor scheppen en 4-5 min. bakken. Mengsel tot grove puree stampen. Rest van bouillon erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper. Tortilla's bestrijken met tomatensaus en in midden streep bonenpuree scheppen. Courgette, paprika en beetje kaas erover verdelen. Tortilla's opgerold in ovenschaal leggen. Rest van tomatensaus erover schenken en daarna crème fraîche en rest van kaas erover scheppen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven in 30 min. goudbruin laten worden.

Mexicaanse tortilla's is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept