1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. Helft van maïs in keukenmachine of met staafmixer pureren. Op bakplaat van oven 2 tortilla's uitspreiden. Grootste deel bosui erover verdelen. Helft van de kaas erover strooien. Afdekken met overige tortilla's. Tortilla's in 8 min. in midden van oven bakken. Paprika en peper schoonmaken en in reepjes snijden. In soeppan olie verhitten. Paprika en peper 2 min. bakken. Gepureerde maïs, 400 ml water en bouillontablet toevoegen. Soep aan de kook brengen en 3 min. laten doorkoken. Laatste minuut rest van maïs en helft van zure room toevoegen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Tortilla's in 4 punten snijden. Soep over 4 grote kommen verdelen. Rest van de zure room erop scheppen en met rest van kaas en bosui bestrooien. Tortilla's ernaast leggen.
Pittige maïssoep met quesadillas is een recept van Albert Heijn