Gebakken tartaartjes met korianderolie

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel knoflook en snijd in dunne plakjes. Maak koriander schoon en snijd 1/3 fijn. Pureer rest van koriander in beker met 1 teentje knoflook, 3/4 dl olie en naar smaak wat zout. Maak citroen schoon, rasp schil en pers sap uit. Kook worteltjes in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Verwarm in ruime koekenpan 3 el olijfolie en bak aardappeltjes in ca. 10 min. gaar en krokant. Voeg rest knoflook, rest koriander, gekookte worteltjes en citroenschil toe. Voeg naar smaak sambal, citroensap, zout en peper toe. Verwarm ondertussen in ruime koekenpan rest van olie en bak tartaartjes in 6-8 min. aan beide kanten gaar. Leg tartaartjes op 4 borden, schenk korianderolie naar smaak erover. Serveer kruidige wortel-aardappelmengesel erbij.

Gebakken tartaartjes met korianderolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofcrème met gerookte eendenfilet
20 min
Bekijk recept
Kruidige kipkarbonade met chili-korianderolie
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met korianderolie
Bekijk recept
Quinoa met gegrilde courgettes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept