1 Pel knoflook en snijd in dunne plakjes. Maak koriander schoon en snijd 1/3 fijn. Pureer rest van koriander in beker met 1 teentje knoflook, 3/4 dl olie en naar smaak wat zout. Maak citroen schoon, rasp schil en pers sap uit. Kook worteltjes in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Verwarm in ruime koekenpan 3 el olijfolie en bak aardappeltjes in ca. 10 min. gaar en krokant. Voeg rest knoflook, rest koriander, gekookte worteltjes en citroenschil toe. Voeg naar smaak sambal, citroensap, zout en peper toe. Verwarm ondertussen in ruime koekenpan rest van olie en bak tartaartjes in 6-8 min. aan beide kanten gaar. Leg tartaartjes op 4 borden, schenk korianderolie naar smaak erover. Serveer kruidige wortel-aardappelmengesel erbij.
Gebakken tartaartjes met korianderolie is een recept van Albert Heijn