Pittige speklapjes met rodekool

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes, bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.

Pittige speklapjes met rodekool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept