1 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, houd het blad apart voor de garnering. Snipper de sjalotten en snijd de gerookte zalm in reepjes.
2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotsnippers 1 min. Roer de rijst erdoor en bak zachtjes mee totdat alle korrels glanzend en doorzichtig zijn. Roer de bleekselderij door de rijst en schenk de helft van de tuinkruidenbouillon in de pan. Verwarm op laag vuur tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen. Roer zeer regelmatig met een houten lepel. Giet vervolgens steeds een scheut van de bouillon bij de rijst en laat al roerend helemaal opnemen alvorens de volgende scheut erbij te schenken. Ga door tot risotto na 20-25 min. beetgaar en smeuïg is.
3 Snijd het bleekselderijblad fijn. Neem de pan van het vuur en roer de roomkaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Schep de risotto in diepe borden en garneer met de zalmreepjes en het bleekselderijblad.
Risotto met gerookte zalm is een recept van Albert Heijn