Turkse kebabs van lamsgehakt

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In ruime kom gehakt met ei, ui, munt, kaneelpoeder en naar smaak zout en peper tot compact deeg kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen. Handen met water natmaken en elke portie tot een worstje van ca. 2 1/2 cm doorsnede uitrollen. Worstjes elk in 2 stukken snijden, op bord leggen, afdekken en in koelkast 1 uur laten rusten.
  • 2 Satépennen met olie bestrijken en op elke pen in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes met olie bestrijken. Kebabs op goed ingevet rooster in 10 à 15 min. gaar en goudbruin grillen. Kebabs telkens stukje draaien, zodat kebabs gelijkmatig bruin worden. Pitabroodjes insnijden en op hoekje van rooster lichtbruin grillen. Kebab in broodje leggen en met behulp van broodje worstjes van pen schuiven. Lekker met Turkse yoghurtsaus of tzatziki en Marokkaanse groentesalade (voor recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Turkse kebabs van lamsgehakt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept