1 Leg de aubergine op een werkvlak en snijd over de lengte aan beide kanten de bolle zijkanten er dun vanaf, zodat je mooie rechte plakken kunt snijden. Snijd de aubergine en de courgette over de lengte in 8 gelijkmatige dunne plakken. Meng ze in een schaal met de olijfolie, het citroensap en de knoflook. Marineer ze afgedekt minimaal 1 uur. Rijg de worstjes (1 per spies) met de groenten aan de spiesen; eerst een plak aubergine, dan een worstje, dan een plak courgette, enzovoort. Leg de spiesen op een ingevet rooster op de barbecue. Gril ze op een matig vuur in circa 15 minuten gaar. Keer de spiesen tijdens het grillen regelmatig. Bestrooi ze met zout en peper. Meng in een kommetje de aioli met de kappertjes en de zwarte olijven. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de saus bij de spiesen.
Worstspiesen met groenten is een recept van Albert Heijn