1 Ovengrill voorverwarmen. In kom tapenade mengen met fijngesneden kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen. Tapenade smeuïger maken met 2-3 el olie. Topjes en onderkant van venkel snijden. Knol halveren en in plakjes snijden. Uien pellen, halveren en in plakjes snijden. In schaal plakjes venkel en ui loshalen en mengen met 1 el olie. Venkel en ui over bakplaat uitspreiden. Bakplaat in midden van oven schuiven en groenten in 10-15 min. gaar roosteren. Tussentijds bakplaat eventueel een richel hoger onder grill plaatsen. Grillpan verhitten. Worstjes bestrijken met 1 el olie en bestrooien met zout en peper. Worstjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar grillen, regelmatig omdraaien. Groenten uit oven nemen, citroen erboven uitknijpen en omscheppen met zout en peper. Op elk bord 3 verschillende worstjes leggen, groenten en tapenade ernaast scheppen. Lekker met geroosterd brood of aardappelsalade.
Geroosterde kalkoenworstjes en venkel met kruidentapenade is een recept van Albert Heijn