Fusilli met tuinboontjes en parmaham

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de tuinboontjes 3 min. en spoel ze af met koud water. Verwijder de grijze velletjes van de boontjes. Snijd de parmaham in brede repen.
  • 2 Smelt de boter in een de koekenpan en bak de parmaham in de boter knapperig. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Fruit de sjalotten zachtjes 3 min. in de boter. Roer de groene tuinboontjes erdoor en schenk de room in de pan. Breng alles aan de kook en kook de saus zachtjes 2 minuten.
  • 3 Kook intussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een schaaltje. Giet de pasta af, schep de pasta door de saus en breng het gerecht op smaak met zout en royaal grof gemalen peper.
  • 4 Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en strooi de repen parmaham erover. Geef de kaas apart erbij.

Fusilli met tuinboontjes en parmaham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept