Lasagne met tomaat en mozzarella

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de lasagnebladen in de breedte en snijd ze diagonaal door. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de driehoekjes in 3 min. beetgaar. Houd het water met een spatel in beweging, zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Laat de driehoekjes over de rand van een vergiet uitlekken. Snijd de helft van het basilicumblaadjes fijn. Snijd de tomaten elk in 8 stukjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de plakken ham en snijd de mozzarella in dunne plakken. Vet de ovenschaaltjes in en leg in elk schaaltje een driehoekje lasagne en leg hierop een half plakje ham. Verdeel ⅖ van de tomaat over de ham en strooi de helft van het fijngesneden basilicum erover. Leg er een plak mozzarella op en breng op smaak met peper.
  • 3 Herhaal de laag. Dek het geheel af met de laatste lasagnedriehoekjes. Bestrijk deze royaal met de zure room en leg de laatste plak mozzarella erop. Strooi peper en zout over de mozzarella en leg de stukjes van de laatste tomaten erop. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas over de tomaat.
  • 4 Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven. Bak de lasagne ca. 10 min. tot de kaas gaat smelten. Neem de schaaltjes uit de oven, zet ze elk op een bord en garneer met de blaadjes basilicum.

Lasagne met tomaat en mozzarella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept