1 Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalotten en rasp de kaas.
2 Verhit de olie in een soeppan en bak de peen, bleekselderij en ui 3 min. Voeg de knoflook, mergpijpjes en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 ½ uur trekken. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout. Leg de mergpijpjes op een bord. Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en bak de sjalot 10 min. op laag vuur.
3 Schraap ondertussen het merg uit de mergpijpjes. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe de risotto bij de sjalotten en bak 4 min. Voeg de saffraan en het merg toe. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Draai het vuur uit en voeg de rest van de boter en de kaas toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan.
Risotto alla Milanese is een recept van Albert Heijn