Dungesneden entrecote met bietjes, mierikswortelroom en rucola

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In schaal sjalotsnippers 5 min. in azijn marineren. Intussen entrecotes met 1 el olie insmeren en aan beide kanten bestrooien met zout en peper. In kom crème fraîche losroeren met mierikswortel, op smaak brengen met zout en peper. Zout, peper en 4 el olie door sjalot roeren en bietjes erdoor scheppen. Grillpan of pan met antiaanbaklaag verhitten en entrecote op hoog vuur in 1 min. per kant krokant en bruin bakken. Vlees uit pan nemen en op snijplank iets laten afkoelen. In kom rucola mengen met 1 el olie en mespunt zout. Vetrandje van entrecotes snijden en vlees 'trancheren': scherp, glad mes schuin op vlees zetten en er dunne plakjes van snijden. Plakjes entrecote op vier borden uitspreiden en bietjes erover verdelen. Mieriksroom in (nonchalant) streeppatroon over bietjes druppelen (room met zigzagbeweging van lepel laten lopen). Op elk bord flinke pluk rucola leggen.

Dungesneden entrecote met bietjes, mierikswortelroom en rucola is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Surf en Turf
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met briebroodjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van dungesneden groenten en fruit
20 min Voorgerecht
Bekijk recept