1 In schaal sjalotsnippers 5 min. in azijn marineren. Intussen entrecotes met 1 el olie insmeren en aan beide kanten bestrooien met zout en peper. In kom crème fraîche losroeren met mierikswortel, op smaak brengen met zout en peper. Zout, peper en 4 el olie door sjalot roeren en bietjes erdoor scheppen. Grillpan of pan met antiaanbaklaag verhitten en entrecote op hoog vuur in 1 min. per kant krokant en bruin bakken. Vlees uit pan nemen en op snijplank iets laten afkoelen. In kom rucola mengen met 1 el olie en mespunt zout. Vetrandje van entrecotes snijden en vlees 'trancheren': scherp, glad mes schuin op vlees zetten en er dunne plakjes van snijden. Plakjes entrecote op vier borden uitspreiden en bietjes erover verdelen. Mieriksroom in (nonchalant) streeppatroon over bietjes druppelen (room met zigzagbeweging van lepel laten lopen). Op elk bord flinke pluk rucola leggen.
Dungesneden entrecote met bietjes, mierikswortelroom en rucola is een recept van Albert Heijn