1 Ovengrill voorverwarmen. Boven- en onderkant van tomaten snijden, tomaten in 4 mooie plakken snijden. Plakken op bakplaat leggen en besprenkelen met basilicumolie, zout en peper. Tomaten onder grill ca. 2 minuten roosteren en laten afkoelen. Intussen mozzarella afgieten en in blokjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Rucola grof snijden. Plakken ham in lengte dubbelvouwen. Steeltjes van basilicum plukken, grote bladeren grof scheuren. Ringvorm op bord zetten en plak tomaat erin leggen. Laagje rucola op tomaat leggen. Hierop kwart van mozzarellablokjes leggen, beetje aandrukken. Afdekken met plak tomaat. Ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen. Rond slatorentje rand van 2 repen ham maken. Zo nog 3 torentjes maken. Basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven borden malen.
Torentje van mozzarella en Galliaham is een recept van Albert Heijn