Meloensoep met basilicum

6
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de meloenen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukken. Pureer met de helft van het basilicum, de ijsblokjes en een mespunt zout tot een gladde soep. Voeg op het laatste moment de olie toe.
  • 2 Verdeel de soep over 6 kommen. Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi over de soep.

Meloensoep met basilicum is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met citroensorbetijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige meloensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse meloensoep met ham-pestosoepstengels
80 min-
Bekijk recept