Heldere bouillon met cantharellen

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de cantharellen kort in een zeef onder koud stromend water of borstel het vuil er met een champignonborsteltje af. Snijd met een scherp mesje een stukje van de onderkant af en schraap de steeltjes mooi blank. Halveer de cantharellen en snijd ze in mooi gelijkmatige partjes. Leg ze op een stukje keukenpapier, zodat ze goed drogen. Snijd de plak ham in dunne reepjes.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten hierin zachtjes 2 minuten. Voeg de cantharellen toe en bak ze in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • 3 Breng de bouillon aan de kook en breng hem op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de paddenstoelen en reepjes ham over 4 warme soepkommen of -borden, schenk de bouillon erop en verdeel het bieslook erover. Lekker met warme toast.

Heldere bouillon met cantharellen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Gnocchi van zoete aardappel met oesterzwammen & rösti-quiche van zoete aardappel
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenragoutgratin
40 min Voorgerecht
Bekijk recept