Stap 1. Snipper de ui, snijd de peen in dunne plakjes, de prei in ringen en de bleekselderij in plakjes. Stap
2. Verhit de boter in een grote soeppan en fruit de ui 5 min. Voeg daarna de peen, de prei en de bleekselderij toe en laat alles 10 min. garen. Schenk er 2 liter water bij en voeg de bouillontabletten toe. Stap
3. Week het brood in de melk, knijp het uit en meng het goed met het gehakt. Voeg het kerriepoeder, de ketchup en peper en zout naar smaak toe. Stap
4. Maak met vochtige handen balletjes met een doorsnede van ca. 1 cm. Stap
5. Voeg de balletjes toe aan de soep. Laat de soep op laag vuur 30 min. trekken met de deksel op de pan. Strooi de laatste 10 min. de vermicelli erbij. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe.
Stap-voor-stap oma's soep met ballen is een recept van Albert Heijn