Pekingsoep

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, 1/2 el sesamolie en suiker. Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.
  • 2 In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken. Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt. Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren. Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper. Garneren met bieslook.

Pekingsoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pekingsoep met eieren
Bekijk recept
Pekingsoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Pekingsoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Pekingsoep met eieren
Bekijk recept
Pekingsoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Pekingsoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept