1 Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes (brunoise). Haal het vel van de braadworsten. Doe het worstvlees in een kom en kneed met de helft van de peterselie. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een knikker.
2 Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de courgette 2 min. mee. Laat ondertussen de paprika uitlekken in een zeef.
3 Voeg de tomatenblokjes, paprika en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur doorkoken. Neem van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur. Voeg het water toe, doe de gehaktballetjes erbij en laat 10 min. op laag vuur koken.
4 Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de rest van de peterselie.
Paprika-tomatensoep is een recept van Albert Heijn