Paprika-tomatensoep

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes (brunoise). Haal het vel van de braadworsten. Doe het worstvlees in een kom en kneed met de helft van de peterselie. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een knikker.
  • 2 Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de courgette 2 min. mee. Laat ondertussen de paprika uitlekken in een zeef.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes, paprika en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur doorkoken. Neem van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur. Voeg het water toe, doe de gehaktballetjes erbij en laat 10 min. op laag vuur koken.
  • 4 Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de rest van de peterselie.

Paprika-tomatensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept