Rijk gevulde erwtensoep

4
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 minuut fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest met sjalot en basilicum mengen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen en bleekselderij erdoor roeren. Soep zachtjes laten koken tot groenten (beet)gaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort mee verwarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien. Lekker met dikke plakken donkerbruin brood.

Rijk gevulde erwtensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peposo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourgignon
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept