Gegratineerde uiensoep

6
55 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui 30 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
  • 2 Voeg de bloem en peper toe en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden. Roer de cognac erdoor en voeg de bouillon en tijm toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
  • 3 Verwarm ondertussen de ovengrill voor op de hoogste stand. Snijd het stokbrood in 6 sneetjes en rooster deze tijdens het voorverwarmen van de oven bovenin in ca. 4 min. goudbruin.
  • 4 Neem de tijm uit de pan. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met ⅓ van de kaas. Leg er een sneetje geroosterd stokbrood op en garneer met de rest van de kaas. Zet de soepkommen boven in de oven en gril ca. 5 min. tot de kaas gesmolten is.

Gegratineerde uiensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept