3 Konijnenbouten inwrijven met peper. Bouillontablet verkruimelen en oplossen in 1 dl kokend water. Knoflook pellen en halveren. Konijn, knoflook en tijm in ovenschaal zetten. Kruidnagel, bouillon en fond erover verdelen. Deksel op schaal zetten en konijn in oven in ca. 2 uur zachtjes gaar stoven. Konijn uit stoofvocht nemen en laten afkoelen. Stoofvocht zeven, 2 dl afmeten en op hoog vuur inkoken tot een kwart over is (rest van stoofvocht wordt niet gebruikt). Vlees van botjes loshalen en in heel kleine stukjes verdelen. Olie en ingekookt stoofvocht goed door konijnenvlees mengen. Stew op smaak brengen met zout en peper. (Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren).
2 Blaadjes van roodlof losmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Blaadjes schuin doormidden snijden. In pannetje cranberrycompote op laag vuur verwarmen met port, mosterd en snufje kruidnagel. In midden van vier bordjes bergje stew scheppen. Roodlof eromheen leggen. Compote ernaast scheppen. Bieslook boven stew fijn knippen. Serveren met warm stokbrood en licht gezouten boter.
Stew van konijn met cranberrycompote is een recept van Albert Heijn