Persillade van ham met mosterdsaus

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe. Neem het pannetje van het vuur.
  • 2 Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de bouillon. Zet het pannetje in een bak met water met enkele ijsblokjes. Roer af en toe, zodat de bouillon snel afkoelt.
  • 3 Snijd intussen de ham in dunne reepjes. Roer als de bouillon is afgekoeld - maar nog niet stijf is - de ham en peterselie erdoor. Wacht tot de bouillon begint te geleren en schep alles dan in 4 kleine glaasjes. Laat de persillade in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
  • 4 Roer de mosterd en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Maak met de vingers de zijkanten van de persillade los. Leg een bordje op een glas en keer ze samen. Schep de mosterd crème fraîche erop en ernaast. Lekker met veldsla en geroosterd brood.

Persillade van ham met mosterdsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met persillade
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zeeduivelfilet met persillade en champign
0 min
Bekijk recept
Zeeduivel met peterseliekorstje en pasta
0 min
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje op zijn Vaams
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept