Slakken met kruidenboter

2
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Slakken laten uitlekken. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden. Direct serveren met knapperig stokbrood.

Slakken met kruidenboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwwarme escargotsalade
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Slakken met oregano
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
20 min Snack
Bekijk recept
Pasteitjes met gebakken slakjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept