Uiensoep met roquefort

4
45 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten. Ui, knoflook en takjes tijm erdoor scheppen. Met deksel op pan ui ca. 10 minuten zachtjes smoren. Regelmatig omscheppen. Bouillon en gembersiroop toevoegen. Uiensoep ca. 20 minuten laten sudderen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Roquefort verkruimelen. Takjes tijm uit soep nemen. Met staafmixer uien in bouillon pureren tot een gladde gebonden soep. Op smaak brengen met zout en peper. Uiensoep in vier kommen scheppen en bosuitjes, roquefort en croutons erover verdelen.

Uiensoep met roquefort is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept