1 Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 min. laten staan. Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen. In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4 el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout. Peperreepjes erdoor scheppen. Aubergine droogdeppen met keukenpapier. Grillpan verhitten. Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 el olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren. Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat. Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen. Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen. Peper erboven malen. Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker. Rolletjes over vier borden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.
Aubergine-rosbiefrolletjes met pikante muntsaus is een recept van Albert Heijn