Krachtige paddestoelenbouillon

4
1u5 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In soeppan ui in 2 el olie fruiten. Champignons en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in 3 min. bruinbakken. Afblussen met sojasaus en sherry. Vleesbouillon toevoegen en bouillon 20 min. op laag vuur laten trekken. Schone doek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon door zeef in andere pan schenken en met lepel vocht uit paddestoelen in zeef drukken.
  • 2 Paprika in flinterdunne repen snijden. Repen halveren. Paddestoelen schoonvegen. Grote exemplaren in grove stukken snijden, kleine heel laten. Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan 2 el olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruinbakken, vocht laten verdampen. In midden van vier warme soepborden bergje paddestoelen leggen en garneren met bieslook en paprika. Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.

Krachtige paddestoelenbouillon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddestoelenbouillon met tortelloni
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
paddestoelenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenbouillon
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krachtige Paddestoelenbouillon
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept