Carpaccio met gegrilde ananas

4
35 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In vijzel of hoge kom met staafmixer basilicum met 4-5 el olijfolie tot fijne saus pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Hazelnoten halveren en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Grillpan verhitten. Ananas in vieren snijden, schillen en harde kern verwijderen. Stukken ananas met heel scherp, glad mes (of met elektrisch mes) in flinterdunne plakjes snijden. Plakjes licht bestrijken met olie en in porties in 3-4 min. lichtbruin grillen, halverwege keren. Carpaccio op vier borden leggen. Ananasplakjes op carpaccio leggen, beetje basilicumolie erover sprenkelen. Chilipeper erboven malen en hazelnoten erover strooien. Lekker met ciabatta.

Carpaccio met gegrilde ananas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept