1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze. Haal de korsten van het brood en week het brood in de melk. Rasp de uien op een grove rasp. Snijd de peterselie fijn.
2 Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de ongekookte eieren, geraspte ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
3 Vorm vervolgens van het gehakt een grote ovalen lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek. Vet de ovenschaal in en doe het gehaktbrood over in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar.
4 Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. in de ovenschaal rusten. Serveer warm of koud.
Gehaktbrood stap-voor-stap is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)