Witte asperges met hollandaisesaus

2
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook in een grote pan met kokend water en zout de asperges ca. 6 min. Haal van het vuur af en laat nog ca. 10 min. in het kookwater staan.
  • 2 Rooster in een broodrooster het brood lichtbruin, snijd de korstjes eraf en halveer. Wikkel de ham in de lengte om de repen brood. Laat in een steelpan de boter zachtjes smelten. Splits het ei boven een kom. Doe de eierdooier in een andere pan en klop met een snufje zout met een staafmixer los. Klop de azijn en het citroensap erdoor.
  • 3 Schenk al kloppend een dun straaltje boter bij het eimengsel. Klop het eiwit stijf en spatel door het eimengsel. Breng het eimengsel op laag vuur tegen de kook aan en verwarm al roerend ca. 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg naast elkaar op borden, met alle punten naar dezelfde kant. Schep de saus over de asperges en leg 3 geroosterde hambroodjes langs de rand van het bord. Garneer met de kervel.

Witte asperges met hollandaisesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept