1 Breng in een soeppan het soepvlees met het water en het zout aan de kook brengen. Voeg de laurier, tijm, foelie en peperkorrels toe en laat afgedekt ca. 4 uur zachtjes trekken. Maak ondertussen de wortel, bleekselderij en prei schoon. Snijd de peen en bleekselderij in plakjes en de prei in ringen. Snijd de peterselie fijn. Verkruimel het beschuit boven het gehakt en strooi de nootmuskaat erover.
2 Breng het gehakt op smaak met peper en eventueel zout en kneed alles goed door elkaar. Maak van het gehakt kleine balletjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.
3 Maak een theedoek nat, wring uit en hang in een zeef. Schenk de bouillon door de zeef in een andere pan. Neem het vlees eruit en snijd klein. Voeg de wortel, selderij en prei toe aan de bouillon en breng ca. 10 min. aan de kook. Voeg de gehaktballetjes, soepvlees, vermicelli en peterselie toe en laat ca. 5 min. afgedekt koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Groentesoep met gehaktballetjes is een recept van Albert Heijn