1 Ui pellen en snipperen. Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten. Ui en wortel ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Suiker erover strooien en al roerend laten smelten en iets laten kleuren. Tomatenblokjes met vocht erdoor roeren en ca. 1 minuut meewarmen. Bouillon boven pan door zeef schenken (vlees bewaren). Toevoegen: 1 pot (van bouillon) water, kruidenbuiltje en helft van peterselie. Aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Rest van peterselie fijnhakken. Gehakt mengen met zout en peper en tot kleine balletjes draaien. Tomatensoep boven andere pan zeven.
2 Gehaktballetjes en rundvlees aan soep toevoegen, aan de kook brengen en soep nog ca. 10 minuten zachtjes laten koken. In vier diepe borden of soepkommen scheppen en fijngehakte peterselie erover strooien. Serveren met stokbrood en kruidenboter.
Tomatensoep met balletjes is een recept van Albert Heijn