1 Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
2 Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
3 Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie.
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas) is een recept van Albert Heijn