Carpaccio van serranoham en tomaat

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pistachenootjes pellen, grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en heel fijnhakken. Citroen goed schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom 1 1/2 el citroensap met oregano, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.
  • 2 Tomaten wassen en met scherp mes in heel dunne plakjes snijden. Op vier borden plakjes serranoham naast elkaar uitspreiden. Plakjes tomaat erop leggen. Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover strooien.

Carpaccio van serranoham en tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept