1 Courgettes halveren en uiteinden eraf snijden. Courgettehelften rechtop op snijplank zetten en in 4 dikke plakken snijden. Elke plak vervolgens in 3 repen snijden, zodat dikke staafjes ontstaan. Courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In schaal citroensap en -rasp door 4 el olie roeren, dressing pittig op smaak brengen met zout en peper. Courgette in citroendressing 15 min. laten afkoelen, tussentijds voorzichtig omscheppen.
2 Slablaadjes omscheppen met 1 el olie, zout en peper. Sla over vier borden verdelen. Plakken ham voorzichtig loshalen. In elke plak ham 3 courgettestaafjes wikkelen en er 4 per bord op sla leggen.
In ham gewikkelde courgettestaafjes is een recept van Albert Heijn