1 In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In pan fond aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete fond oplossen. Bier en 2 dl water erdoor roeren. Mengsel 15 à 20 minuten laten afkoelen en geleiachtig laten worden, op smaak brengen met zout. Intussen peper schoonmaken en in zeer kleine stukjes snijden.Laagje biermengsel in vorm schenken en ca. 10 minuten in koelkast laten opstijven. 1/4 Deel van sprietjes bieslook en 1/4 deel van peper erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken en ca. 5 minuten in koelkast laten opstijven. 4 Plakjes Ardennerham in vorm leggen, laagje biermengsel erover schenken. 1/4 Deel van sprietjes bieslook en 1/4 deel van peper erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken. 4 Plakjes beenham erop leggen, laagje biermengsel erover schenken, 1/4 deel sprietjes bieslook en 1/4 deel van peper erover verdelen en laagje biermengsel erover schenken. Tot slot rest van Ardennerham erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken, rest van sprietjes bieslook en rest van peper erover verdelen. Rest van biermengsel erover schenken en terrine in ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
2 Zijkanten van terrine met warm mes lossnijden. Plank op vorm leggen, samen keren, even schudden en terrine uit vorm laten glijden. Terrine met scherp glad(elektrisch) mes in 8 mooie plakken snijden. Over vier borden slamelange verdelen en terrineplakken erop leggen.
Terrine van ham en bokbier is een recept van Albert Heijn