1 Was de linzen en laat uitlekken. Verkruimel het pepertje. Snipper de ui en knoflook. Breng water aan de kook. Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in het kokende water. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. Haal daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand.
2 Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de stukjes tomaat, paprikapoeder en het pepertje toe en laat het geheel nog ca. 1 min. bakken.
3 Voeg het water en de tabletten toe en meng de linzen erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat de tabletten oplossen. Zodra de soep kookt, draai het vuur lager en laat ca. 55 min. zacht sudderen tot de linzen zacht zijn. Hak de peterselie en munt fijn.
4 Breng de soep op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en munt.