1 Pak filodeeg bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien. filodeeg voorzichtig uitvouwen, 4 vellen afnemen en rest van deeg in verpakking opnieuw invriezen. filodeeg tot gebruik bewaren onder vochtige theedoek.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Vellen filodeeg uitspreiden op werkvlak en dun bestrijken met olie. Vellen in vieren vouwen en bovenkant ook bestrijken met olie. Deegstapeltjes op ingevette kant losjes in ingevette vormpjes leggen en aan rand iets aanduwen. Zalmfilet in blokjes snijden, eventuele stukjes vel verwijderen. In kom ei loskloppen met limoensap, yoghurt, zout en flink wat peper. Eimengsel in vormpjes schenken. Zalmblokjes en helft van zeekraal erover verdelen. Overhangend filodeeg bestrijken met olie. In midden van oven taartjes in 20 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes voorzichtig uit vormpjes nemen en op vier borden zetten. Garneren met achtergehouden zeekraal.
Zalmtaartjes met zeekraal is een recept van Albert Heijn