Verhit de grillpan voor. Leg de broccoliroosjes in de pan en grill ze kort tot er een mooie grillstreep ontstaat. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de grofgesneden ui en het fijngehakte teentje knoflook. Voeg de gegrilde broccoli en de groentebouillon toe en kook alles zachtjes gaar. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de zalm alleen aan de onderzijde 2-3 minuten. Meng intussen de basterdsuiker met naar smaak limoensap en sojasaus en bestrijk de bovenkant van de stukjes zalm hiermee. Verhit wat olijfolie in een klein pannetje en frituur de knoflookplakjes hierin lichtbruin en krokant. Laat de knoflookchips op keukenpapier uitlekken. Laat de broccoli uitlekken. Pureer het broccolimengsel met naar smaak crème fraîche in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Kook de zwarte pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit 2-3 el olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het fijngesnipperde uitje. Schep de rode peper en de uitgelekte zwarte pasta erdoor. Laat de suiker op de zalm met behulp van de brûléebrander karameliseren. Of verhit de grill van de oven op de hoogste stand en laat de suiker onder de grill snel karameliseren.
Gekarameliseerde zalm met crème van gegrilde broccoli van<BR> 	 Steven Fontein is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Thais garnalenkoekje met avacodo-ijs en zoete chili van Steven<BR> 	 Fontein